Què sabem? Què volem saber?

Una rutina senzilla per traspassar molta informació en poc temps, i alhora fer emergir la comprensió i les preguntes que es generen. La faig servir poc, però sempre em funciona fantàsticament, solc usar-la a l’inici d’un projecte de llarga duració. Durant 10 minuts explico sense parar tot el que se m’acudeix del projecte que em sembli rellevant pels alumnes: fases de treball, objectius d’aprenentatge, com avaluarem, participació d’experts, qui és l’equip docent, quina relació tinc jo amb el projecte, quin tipus de coses viuran ells i elles, quines són les característiques principals del projecte…

Durant aquests 10 minuts sorgiran molts dubtes, i els animo a anotar-los en un full. En acabar, donem uns minuts per acabar de donar-hi una volta silenciosa i individual. Després fem dues llistes compartides, el que ja sabem, i el més importa, el que volem saber.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *