Em dic Sergi

blog

Hola!

Em dic Sergi del Moral. M’agrada ser professor, de vegades molt.

M’interessen els processos de transformació que contribueixen a proposar una relació més amable i natural amb el coneixement i l’aprenentatge. Cosa que m’ha portat a explorar com compensar el pes de les matèries i els sabers estàtics en favor d’aproximacions més centrades en l’acció, la producció, la creació, la resolució de problemes, el treball en equip i l’aprenentatge per la vida. També m’interessa tot allò que faci de l’avaluació un procés més diagnòstic i menys coercitiu, així com les dinàmiques d’aula i de comunitat que promouen l’autonomia, la iniciativa i la responsabilitat.

Des del 2013 formo part de l’equip humà de l’Institut Escola Les Vinyes de Castellbisbal. També formo part de l’equip impulsor el betacamp, una experiència d’aprenentatge entre iguals molt gratificant.

En els darrers anys he tingut el goig de ser professor de Didàctica a la Facultat de Matemàtiques de la UB i del màster de formació de professorat de secundària en l’especialitat de Matemàtiques. També de formar part del CREAMAT, de treballar als Serveis Centrals del Departament d’Ensenyament i a l’Institut Can Mas de Ripollet.

En les meves estones lliures m’agradava embrutar-me les mans fent matemàtiques, cosa que solia fer dins el col·lectiu granja.cat. Crec que ara m’agrada embrutar-me-les amb qualsevol cosa.

Aquest bloc és una de les eines de creixement professional més potent de què disposo. Hi recullo opinions personals sobre educació i aprenentatge. Escric per aprendre, així que sovint opino del que no sé. Intento que sigui un espai de treball i de reflexió compartida, per aquest motiu, els comentaris són sempre motiu d’alegria.

La comunitat educativa m’ajuda a fer millor la meva feina, per aquest motiu sovintejo Twitter, actualitzo el meu perfil professional, i comparteixo imatges, vídeospresentacions i idees disconnexes a d’altres espais de la xarxa.

Gràcies per venir.