Normes positives a classe de matemàtiques

M’interessa aprendre a generar dinàmiques d’aula que contribueixin a fomentar les ganes d’aprendre. Amb aquest objectiu, fa uns dies em vaig preguntar quins consells podria donar a un alumne que vol aprendre més i millor a les meves classes de matemàtiques (i possiblement fora d’elles).

La resposta, en forma de diapositiva-pòster, la llegirem el primer dia de classe i la penjarem allà on es pugui veure. Sé que aquestes idees poden resultar paper mullat, les dinàmiques es creen fets, no amb paraules, però en tot cas, és una declaració d’intencions.

El que m’ha motivat a escriure aquestes línies no són les idees per si mateixes, sinó la sintonia amb unes altres d’una de les meves referents, la Jo Boaler. El títol d’aquest post és el d’un breu i preciós document que ha publicat recentment amb seus 7 consells favorits per donar als nostres alumnes (i suggeriments per cada un d’ells).

Me’ls faig meus (disculpeu la traducció):

  1. Tothom pot aprendre matemàtiques fins el nivell més alt.
  2. Els errors són valuosos.
  3. Les preguntes són molt importants.
  4. Les matemàtiques tenen a veure amb la creativitat i en trobar sentit.
  5. Les matemàtiques tracten sobre establir connexions i comunicar.
  6. Les classes de matemàtiques tenen a veure amb el procés, no amb el resultat.
  7. La profunditat és més important que la velocitat.

Aquí el document sencer, una petita joia: Setting up Positive Norms in Math Class.

8 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *