[act] Hola, com ets? a l’ARC

He afegit a l’ARC la proposta amb la que vaig iniciar el curs Hola, com ets?. He mirat d’ordenar i simplificar el que ja s’ha dit en aquest bloc. Gràcies a tots els que m’heu fet aportacions. Espero que el resultat pugui ser d’ajuda a algú.

Durant els darrers tres anys fora de les aules, l’ARC (acrònim de Aplicació de Recursos al Currículum) és el projecte en que he participat més activament i sense dubte, un dels que més m’estimo. Sempre l’he vist com una oportunitat per contribuir a obrir les aules, a trencar la solitud (o l’hermetisme) de la nostra professió. Tots els docents afrontem els mateixos reptes cada dia, les mateixes preguntes, simultàniament, i sovint mirem de buscar solucions aïllades. Ho tenim tot per compartir per això crec que qualsevol espai per fer-ho és benvingut.

L’ARC va néixer amb aquesta voluntat, un espai per compartir trossets d’aula de tu a tu, sense gaire formalismes, volent ser pràctic i útil, i fer-ho a partir de l’únic text que ens uneix (que no és el llibre de text, ni la bíblia) sinó el currículum vigent a Catalunya, i és que l’ARC enllaça activitats i currículum. Aquest característica, que diferencia l’ARC, pot resultar un pèl feixuc, ja que no és trivial enllaçar activitats d’aula “reals” al text curricular, però, potser, en part, aquesta és una de les potències de l’ARC. L’altre dia sentir dir “no hi ha res més pràctic que una bona teoria”.

Ara, des de l’aula, és un orgull i una il·lusió poder fer petites aportacions, no només perquè conec el projecte de prop, si perquè quan diem ARC estem parlant de molts bons professors/es disposats a compartir visions i camins.

 

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *