[Jornada ABEAM] Sense conflicte no hi ha matemàtiques

David Mamet diu que el treball d’un dramaturg consisteix a meravellar amb el que està a punt de succeir, no només a explicar o suggerir què succeirà. Què opinaria si fos professor de matemàtiques? No seria fantàstic que els nostres alumnes es meravellessin amb el que està a punt de succeir a l’aula? Podem aprendre d’estils narratius més propis de la dramatúrgia o de la literatura? Existeix un paral·lelisme entre el storytelling i la resolució de problemes a l’aula de matemàtiques? En aquesta comunicació farem matemàtiques en tres actes, una idea original d’en Dan Meyer que creiem que promou una matemàtica participativa, visual, fresca, aplicada i somrient. L’actuació serà amenitzada amb comentaris sobre les característiques de l’activitat d’acord al document competències bàsiques de l’àmbit matemàtic que recentment ha publicat el Departament d’Ensenyament.

Aquest és el resum de la comunicació Sense conflicte no hi ha matemàtiques que presentarem el proper dissabte dia 9 de novembre de 2013 l’Anton Aubanell, l’Andrea Richter i jo a la XVI Jornada Didàctica Matemàtica d’ABEAM. Ens veurem allà?

Més informació de les activitats en tres actes aquí.

Nota: Aquesta comunicació es una versió més madura del que vam voler presentar a les darreres JAEM.

23/10/2013. Ja s’ha publicat el programa de mà de la jornada i el resum de les ponències.

7 comentaris

  1. Hola Laura,

   Serà tot un honor si hi ets. En cas contrari, estem a un cafè de distància.

   Em fa molta² il·lusió que “t’estiguis posant” amb el bloc. Endavant! Sense presa i sense pausa, la lentitud és garantia d’èxit. En Jordi Font (us coneixeu? @jfontgon), un professor molt trempat del Garraf, també si està posant. Qui sap si al final ens en sortirem… 😉

   Sergi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *