Addenda a “Aprendre matemàtiques construint màquines de Rube Goldberg”

Aquestes línies complementen (o anul·len!) l’article amb títol Qui no vol aprendre matemàtiques després de construir la seva pròpia màquina de Rube Goldberg?

Descobreixo que no anava errat i que no he descobert la sopa d’all. Les màquines de Rube Goldberg tenen un potencial educatiu enorme, i prou que ho saben els nord-americans des del 1987, any en que van celebrar la primera edició del Rube Goldberg machine contest.

Es tracta d’un concurs obert i d’àmbit nacional en que alumnes de totes les edats, individualment o per equips, poden presentar la seva pròpia màquina de Rube Goldberg. Aquestes han de complir certes especificacions i han de resoldre una tasca concreta que varia cada any i que, respectant la filosofia del propi Rube Goldberg, és meravellosament absurda. En l’edició d’enguany l’objectiu és regar una planta.

Una de les construccions premiades l’any 2010:

Al Japó la mateixa idea dóna lloc a un programa de televisió educatiu (sic) anomenat Pitagora Suitchi que promou “maneres de pensar” en nens i nenes.

Altres màquines de Rube Goldberg:


Gràcies Boris.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *