granja.cat

Formo part de granja.cat, un col·lectiu interessat en la cultura matemàtica que treballa per promoure-la en diferents àmbits de la societat.

Ens agraden les matemàtiques. Les entenem com un territori on podem crear lliurement, imaginar, jugar, construir idees, fer-nos preguntes i, en definitiva, viure experiències humanes significatives. Alhora són una eina que ens permet comprendre el món que ens envolta, estan en l’arrel de la nostra realitat quotidiana i sovint són la llavor que fagerminar nous coneixements.

La cultura ha d’estar oberta a tothom. Les matemàtiques, com a part de la cultura, han de ser properes i no excloents. Creiem en un coneixement matemàtic que empoderi les persones, fomenti l’esperit crític i sigui un instrument que contribueixi al progrés social. I entenem que aquesta contribució s’ha de fer establint ponts entre disciplines i entre col·lectius.

Com en una granja, a través dels nostres projectes, ens agrada sembrar, regar, collir, munyir i cultivar les matemàtiques per treure’n fruits amb abundoses propietats i vitamines.

Ens agrada embrutar-nos les mans fent matemàtiques.